Opschonen stoppen en starten | Esther Appeldoorn
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
tell a friend
referentie

Opschonen stoppen en starten

Esther

Esther

Ik hoop dat het goed met je is in deze crazy times. Wil je gewoon even sparren dan kan ik je helpen Aarzel niet om even contact op te nemen via de app, of per mail.

Misschien heb je mijn gratis Ebook ‘Activeer je Inner Power’ gedownload. Daarin beschrijf ik 10 tips die je zelfvertrouwen een boost geven. Die innerlijke kracht die je al bezit, stop je misschien onder een laag overtuigingen, angst voor wat anderen van je gaan vinden, of juist bescheidenheid, of je bedekt jezelf met de ‘ik ben niet goed genoeg’ mantel. Deze tips maken dat je vanuit een aantal perspectieven, tools,  in handen hebt om te bouwen aan je zelfvertrouwen, te gaan staan voor wie je bent en dan zeg je met overtuiging: “Ik mag er zijn, ik heb recht van spreken en ik ben goed zoals ik ben.”

En geloof me als ik zeg dat niks mij vreemd is. En zelfliefde mocht ook ik meer activeren in mijzelf. Hoe vaak ik niet op het punt stond meer te gaan schrijven…maar in gedachten schreef ik woorden, hele blogs zelfs en zette niets op papier. En daar had ik naar mijzelf weer een oordeel over. En dat is eigenlijk niets voor mij.

Ik ging op onderzoek uit binnen in mij en kwam een oud geloof van mij tegen namelijk, dat ik niet écht recht van spreken heb. Tenminste, ergens kwam deze oude overtuiging akelig dicht aan de oppervlakte en ik voelde me daar niet goed bij. Natuurlijk weet je rationeel wel dat deze overtuiging niet klopt, en toch komt het weer op verschillende manieren aan de oppervlakte.

(Over mijn luidspreker klinkt op de radio op dit moment in de top 2000, Man in the Mirror van Michael Jackson: If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and then make a change..!)

Ik praat dan tegen dit deel van mij en vraag wat het nodig heeft. Het antwoord werd een nieuw idee wat al een tijdje sluimerde. Nou ja beter dus dat ik dit tegenkwam, want anders had ik misschien niet mijn idee uitgewerkt voor wat ik ga lanceren! Daarover zo meer.

Eindejaarsritueel

Deze laatste week van het jaar is er een van terugkijken van vooruitkijken. Mijn eindejaarsritueel bestaat voor mij uit een aantal dingen:

  1. Opschrijven van alles waar je dankbaar voor bent in  het vorig jaar en op dit moment.
  2. Dan een proces van opschonen, stoppen en starten:

Opschonen

Wat kan opgeschoond worden in je huis en je leven van kleding, boeken, spullen, zaken van emotionele waarde? (bij mij eerlijkheidshalve gezegd een ongoing opschoonproces van weggooien en bewaren).

Om met Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe te spreken: Waar krijg je een Spark Joy van?
Bij wat weg kan: laat het door je handen gaan, voel het bij jezelf wat er mee kan.
Bedank het item, na elke beslissing voor wat je weggeeft, weggooit of verkoopt, voor de bewezen betekenis in je leven en neem er afscheid van. Kom je mooie dingen tegen van emotionele waarde? Maak er dan een mooi plekje voor in je huis.

Stoppen

Bewust worden van waar je wel en geen energie van krijgt: waar ga je mee stoppen op vlak van werk, privé, relaties, hobby’s, financiën, mind, fysiek, spiritueel? een gewoonte die je niet dient?

Starten

Waar wil je mee starten? Welke connecties heb je behoefte aan en met welke mensen?
Heb je een vaardigheid in gedachten die je wilt leren, wat wil je doen, meer in de natuur zijn, meer rust pakken, of, welke boeken staan op je lijst? Meer nee zeggen en ruimte aan jezelf geven?

Plan zeker voorruit gedacht je Happy Fun Days in, zodat je alvast kunt uitkijken naar leuke momenten in 2022.

 

Waar ben jij oprecht dankbaar voor allemaal dit jaar?

Pak een leeg vel, schrijf bij een gedachtestreepje, een bolletje of wat jij ook maar plezierig vindt op elke nieuwe regel iets waar je dankbaar voor bent.

Zet heerlijke muziek op als dat je helpt en ga eens terug naar een superfijne herinnering en schrijf als begin die herinnering op papier. Wat je kan helpen dingen in je herinnering te brengen is om je foto’s eens langs te gaan. Je kunt daar tegenwoordig ook heel makkelijk een mooi jaaroverzicht van maken. Heb je direct iets voor andere jaren om naar terug te kijken.

Ga dan door zonder stoppen met schrijven, schijven en schrijven. En doe dat gedetailleerd. Denk aan gebeurtenissen, mensen, dieren, alles wat in je opkomt.

Je kunt er ook een paar groeperen welke je de meest inspirerende vindt en deze als foto opslaan en als screensaver op je telefoon zetten.

Wat er in je lichaam gebeurt als je met dankbaarheid bezig gaat, is dat er geen ruimte voor angst of frustratie en boosheid is. Je herbeleeft je moment van dankbaarheid en dat geeft een goed gevoel.

Het helpt je in een staat te zijn van liefdevol naar het leven kijken, ondanks wat er om je heen gebeurt, ondanks dat mensen misschien niet doen wat je verwacht van hen, of dat je misschien hele verdrietige dingen hebt meegemaakt dit jaar.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in voor Mindflow en volg alle updates! Wat is jouw eindejaarsritueel? Laat je het hieronder weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
gratis ebook grenzen stellen

Mindflow inspiratie ontvangen in je mailbox?! Ontvang het gratis e-book!