Zorgen zijn voor morgen? Of toch niet?

Kinderen hebben soms zorgen en ouders hebben zorgen over hun kind, omdat ze zien wat zorgen hebben doet met hun kind.Symptomen die opvallen zijn: kinderen slapen soms slechter, trekken zich terug, worden bozig, gaan pleasen, reageren in ieder geval anders dan de ouder gewend is.Dan gebeurt er van alles in het hoofd van ouder en kind én in het lichaam. Dat is direct voelbaar. Je kunt er echt als ouders wakker van liggen. Wat kun je dan doen? Voor je kind en jijzelf is onderstaande heel goed toepasbaar.Eerst is het goed om te begrijpen wat er gebeurt in jouw hoofd: hoe “doe” je jouw zorgen?

Lees meer

Spijt? …….of gewoon gelukkig?

In de Duif, een verborgen parel aan de Prinsengracht in Amsterdam, bezocht ik de informele afscheidsbijeenkomst van mijn internist. Een geweldig fijne arts. Zo iemand die je echt ziet, iemand die het hele plaatje ziet en ook benoemt. Iemand die de zaken relativeert en...

Lees meer

Keuzes… Keuzes… Keuzes….!

Vind je het soms ingewikkeld keuzes te maken? Hierbij 4 tips! Ik ben een weegschaal en weeg mijn keuzes af. En soms....., soms heb ik het niet nodig dan weet ik het precies van binnen. Weet je wel zo een gut-feeling. Ik leer steeds betere keuzes maken en sneller mijn...

Lees meer

Zes sleutels voor een harmonieus gesprek

In deze Mindflow wil ik je een basisbegrip uitleggen wat je veel kan brengen. Het begrip: rapport (je spreekt uit rappóor). Lees vooral verder wanneer je in gesprekken met een ander, een snel en harmonieus contact wilt opbouwen. Eerst een voorbeeld. Wat is in...

Lees meer
Share This