Zorgen zijn voor morgen? Of toch niet?

Kinderen hebben soms zorgen en ouders hebben zorgen over hun kind, omdat ze zien wat zorgen hebben doet met hun kind.Symptomen die opvallen zijn: kinderen slapen soms slechter, trekken zich terug, worden bozig, gaan pleasen, reageren in ieder geval anders dan de ouder gewend is.Dan gebeurt er van alles in het hoofd van ouder en kind én in het lichaam. Dat is direct voelbaar. Je kunt er echt als ouders wakker van liggen. Wat kun je dan doen? Voor je kind en jijzelf is onderstaande heel goed toepasbaar.Eerst is het goed om te begrijpen wat er gebeurt in jouw hoofd: hoe “doe” je jouw zorgen?

Lees meer

Spijt? …….of gewoon gelukkig?

In de Duif, een verborgen parel aan de Prinsengracht in Amsterdam, bezocht ik de informele afscheidsbijeenkomst van mijn internist. Een geweldig fijne arts. Zo iemand die je echt ziet, iemand die het hele plaatje ziet en ook benoemt. Iemand die de zaken relativeert en...

Lees meer

Keuzes… Keuzes… Keuzes….!

Vind je het soms ingewikkeld keuzes te maken? Hierbij 4 tips! Ik ben een weegschaal en weeg mijn keuzes af. En soms....., soms heb ik het niet nodig dan weet ik het precies van binnen. Weet je wel zo een gut-feeling. Ik leer steeds betere keuzes maken en sneller mijn...

Lees meer

Zes sleutels voor een harmonieus gesprek

In deze Mindflow wil ik je een basisbegrip uitleggen wat je veel kan brengen. Het begrip: rapport (je spreekt uit rappóor). Lees vooral verder wanneer je in gesprekken met een ander, een snel en harmonieus contact wilt opbouwen. Eerst een voorbeeld. Wat is in...

Lees meer

zelfvertrouwen

Alles zal Rechkom Op een onbekend pad Ik ging mee met een vriendinnetje op de bassischool naar ballet, omdat zij niet alleen durfde te gaan. Ze vond dat net té spannend. Ik wilde dan wel mee voor haar en om te kijken wat dat was, ballet. Ik hield al wel van...

Lees meer

Een kleine gewoonte met groots resultaat

Een kleine gewoonte met groots resultaat Een goede gewoonte is vaak iets wat pas op 1 januari opkomt om over na te denken. En eigenlijk op de eerste januari denk je vast: was ik twee maanden geleden maar gestart. Dan was ik nu vijf kilo kwijt, dan had ik nu die...

Lees meer

Rustig en kalm….. zo doe je dat!

Rustig en kalm zo doe je dat In maart 2013, alweer even geleden, was John Grinder, een van de grondleggers van NLP, hier in de RAI in Amsterdam en gaf vijf geweldige NLP verdiepingsdagen in zijn technieken: New Code NLP. Wat een feest om bij hem en zijn...

Lees meer
Share This