Hallo,
Ik ben Esther

creating my future

Ik heb in al mijn jaren als performer nooit erbij stil gestaan dat passie en zelfvertrouwen iets is dat je kwijt kunt raken.

Ik deed wat ik het liefste deed: vanaf ongeveer als meisje van tien, dansen en voorstellingen maken, mijn creativiteit laten stromen. Mensen blij maken met wat wij als dansers op het toneel presteerden. De magie van het theater was weergaloos. Het voelde als iets belanghebbend neerzetten; publiek een belevenis bezorgen. Het zó brengen dat wat je doet bij de kijker iets teweeg-brengt, zodat het publiek anders, getransformeerd, naar huis gaat. Dat is waar ik zo heel veel jaren van genoot om te doen en wat ik in mijn lessen die ik gaf wilde bereiken.

Door de crises raakten veel dansgezelschappen subsidies kwijt en ook het gezelschap waar ik werkte moest gaan sluiten. Er gebeurde daarnaast nog meer emotionele dingen in mijn leven. Ik had een tweede mooie zoon gekregen, waarbij er flink wat lichamelijk herstel nodig was. Ik werd na een jaar gediagnostiseerd met een auto-immuunziekte en mijn lijf riep heel hard letterlijk STOP. Toen ik weer op de been was, en een tweede prachtzoon kwam, ging mijn huwelijk helaas stuk en ging ik om financiële zekerheid op te zoeken op een kantoorbaan solliciteren. Ik, degene die niet stil kon zitten, achter een desk. Organisatietalent en verstand van wat computerzaken had ik in ieder geval wel, vanwege het maken en leiden van vele dansproducties en in mijn freelance werk. Dus dat kwam van pas.

Deze veranderingen deden heel veel met mijn zelfvertrouwen. Mijn basis, mijn fundament, voelde als weggeslagen: én mijn grote liefde én mijn manier van expressie, de dans, waren verdwenen en wat betreft het uitvoerend dansen kon ik vanwege mijn leeftijd en lichamelijke klachten moeilijk op topniveau presteren. Ik raakte overspannen omdat ik in mijn kwetsbaarheid en kracht in alle uitdagingen die op mijn pad kwamen niet de balans kon vinden.

“Een fundament is weer op te bouwen en verloren zelfvertrouwen kun je op snelle wijze weer hervinden!”

In 2009 leerde ik bij toeval in een workshop de kracht van Neuro Linguïstisch Programmeren kennen. Ik maakte kennis met diverse communicatietechnieken die veel inzicht geven in je denken, je handelen en je gemoedstoestand waar je controle over kunt leren nemen. Aan bod kwam ook emotie-management, hoe je effectief pijn uit het verleden kunt helen, hoe je jouw overtuigingen kunt ombuigen die je afhouden van het behalen van wat je wilt bereiken. Hoe je goed contact maakt met mensen en verbinding met jezelf weer hervindt. Ik was op slag gefascineerd. Ik hervond mijn zelfvertrouwen met daarbij een diepgaand weten dat ik altijd een eigen keuze heb in het vormgeven van mijn leven.

Nu kan ik mensen helpen hun dromen en doelen te bereiken. En wat ik eerst via de dans heb ontmoet, kan ik nu via coaching en training doen. Het mag je duidelijk zijn dat ik ga voor ieders unieke talenten. Het raakt mij wanneer ik zie om mij heen en hoor dat mensen niet hun authenticiteit kunnen leven, hun missie en ambities niet waar kunnen maken omdat daar van alles tussen kan zitten. 

En als je me persoonlijk kent….

Weet je dat ik (nog) single ben en als alleenstaande moeder en co-ouderschap twee fantastische zonen opvoed, met als vierde gezinslid kat Kruimel. Dan zul je denk ik ook weten dat ik en Kruimel heel veel praten.

Dat ik het als een voorrecht ervaar om moeder te mogen zijn in dit leven. En dat ik het beste rolvoorbeeld wil zijn die ik maar kan zijn. Dat ik, dankbaar als ik ben, ook met mijn Opel Corsa praat, die mij, zo oud als-ie is immers van a naar b brengt.
Dat mijn jongste zoon zegt dat ik met mijn coaching een soort van een mentale fysiotherapeut ben waardoor mensen zich goed gaan voelen.
Dat mijn kinderen zich generen wanneer ik spontaan gekkig ga doen. Vooral wanneer ik ineens door de kamer dans, of enthousiast meezing met liedjes waar ik de tekst niet geheel van ken (“mahaam…”).

Dat ik vanaf mijn 6e gedanst heb, vanaf mijn 15e lesgegeven heb in allerlei dansstijlen, voorstellingen en choreografieën heb gecreëerd voor op het podium waar ik zelf tijdens en na mijn dansopleiding 15 jaar heb mogen staan. Dat ik kunst & cultuur in de opvoeding van onze jonge generatie van superveel belang vindt. Het zijn de spiegels van de ziel van de maatschappij, een tijdbeeld, een reflectie, het daagt uit tot een andere blik van kijken over de grenzen van onze wereld.
Dat muziek mij enorm kan raken en dat een tissue-doos nooit ver weg is. Vooral wanneer ik in talentshows (bijvoorbeeld The Voice) artiesten die prachtig kunnen zingen, dansen, talent hoor of zie.
Of onderweg in de auto een mooi nummer op de radio hoor.

Dat de natuur mij boeit, mij tot rust brengt, mij inspireert, mij ideeën geeft. Dus loop ik in de polder, in het bos, op het strand of in mijn eigen tuin, waarbij ik erg geniet van de vogels. Ik haal ook de natuur in huis door de verse bloemen in neer te zetten. Dat anderen mij zeggen, dat ze juist bij mij tot rust komen.

"Yes! Dat ik een vakidioot ben, die altijd in persoonlijke ontwikkeling wil blijven en wil blijven leren. Dus ik hou mijn vakkennis bij en inherent betekent dit dat ik dus ook mijn éigen bemerkte valkuilen aanpak."

Ook passend is: “What you see is what you get.” Dat ik mijn afspraken nakom.
Dat mijn glas altijd half vol is, er is altijd een andere manier. Dus er bestaan minstens meer dan 1 manier om een probleem op te lossen. Mocht ik het niet weten dan is er altijd iemand die het wel weet op deze aardbol en dat ga ik dan uitzoeken.

Dat ik de vooronderstellingen en principes vanuit NLP leef en hoog heb staan. Daardoor kan ik o.a. de ander makkelijk respecteren in ieders eigen waarheid. En open blijven, mijn wereldbeeld steeds flexibel blijven aanpassen, omdat ik steeds weer een wijzer mens mag worden door de ontmoetingen die ik in mijn leven ervaar.
Ik ben een blij mens en ik hoop nog veel mensen te kunnen inspireren om hun leven te gaan leiden waar ze intens gelukkig van worden.

Neem contact met me op! Ik zie je!!

Vraag een gratis focussessie aan

Doe de visualisatie:
"Creëer jouw dromen in het nu"
voordirect voelbaar resultaat

En ontvang de tipsMindflow in je inbox!
voor inspiratie voor flow in jouw leven!

Check svp nog even je mail voor de bevestiging :-)

Super! Veel succes!

Share This