Over mij | Esther Appeldoorn
Esther Appeldoorn

Esther Appeldoorn

Create your future now

 

Multipassionate Coach En Trainer

Ik heb in al mijn jaren als performer nooit erbij stil gestaan dat passie en zelfvertrouwen iets is dat je kwijt kunt raken.

Ik deed wat ik het liefste deed: vanaf ongeveer als meisje van tien, dansen en voorstellingen maken, mijn creativiteit laten stromen. Mensen blij maken met wat wij als dansers op het toneel presteerden. De magie van het theater was heerlijk. Het voelde als iets belanghebbend neerzetten; het publiek een belevenis bezorgen. Het zó brengen dat wat je doet in de performance bij de kijker iets teweeg brengt, zodat het publiek anders, getransformeerd, naar huis gaat. Dat is waar ik zo heel veel jaren van genoot om te doen en wat ik in mijn lessen die ik gaf wilde bereiken.

Door de crisis raakten veel dansgezelschappen subsidies kwijt en ook het gezelschap waar ik werkte moest gaan sluiten. Er gebeurde daarnaast nog meer emotionele gebeurtenissen in mijn leven die mijn aandacht vroegen. 
Deze veranderingen deden heel veel met mijn zelfvertrouwen. Mijn basis, mijn fundament, voelde als weggeslagen.

“Een fundament is weer op te bouwen en verloren zelfvertrouwen kun je op snelle wijze weer hervinden als je maar weet hoe”

In 2009 leerde ik bij toeval in een workshop de kracht van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) kennen. Ik maakte kennis met diverse communicatietechnieken die veel inzicht geven in je denken, je handelen en je gemoedstoestand waar je controle over kunt nemen. Aan bod kwam ook emotie-management, hoe je effectief pijn uit het verleden kunt helen, hoe je jouw overtuigingen die je afhouden van het behalen van doelen kunt veranderen. Hoe je de verbinding met jezelf weer hervindt. Ik was op slag gefascineerd door de keuzemogelijkheden die ik ervaarde.

Ik hervond mijzelf, mijn zelfvertrouwen met daarbij een diepgaand weten dat ik altijd een eigen keuze heb in het vormgeven van mijn leven.
Nu kan ik mensen helpen hun dromen en doelen te bereiken. Een vitaal leven te ervaren. Het raakt mij wanneer ik zie om mij heen en hoor dat mensen niet hun authenticiteit kunnen leven, hun missie en ambities niet waar kunnen maken omdat dit in hun visie onbereikbaar lijkt.

En als je me persoonlijk kent….

Weet je dat ik het als een voorrecht ervaar om moeder te mogen zijn in dit leven en dat ik het beste rolvoorbeeld wil zijn die ik maar kan zijn voor hen.
Dat mijn jongste zoon zegt dat ik met mijn coaching een soort van een mentale fysiotherapeut ben, waardoor mensen zich goed gaan voelen. Dat mijn kinderen zich generen wanneer ik spontaan gekkig ga doen. Vooral wanneer ik ineens door de kamer dans, of enthousiast meezing met liedjes waar ik de tekst niet geheel van ken.

Dat ik vanaf mijn 7e mijn eerste danspasjes zette, vanaf mijn 15e lesgegeven heb in allerlei dansstijlen, voorstellingen en choreografieën heb gecreëerd voor op het podium waar ik zelf tijdens en na mijn dansopleiding 15 jaar heb mogen staan. Dat ik kunst & cultuur in de opvoeding van onze jonge generatie van superveel belang vindt. Het zijn de spiegels van de ziel van de maatschappij, een tijdbeeld, een reflectie, het daagt uit tot een andere blik van kijken over de grenzen van onze wereld.

Dat muziek mij enorm kan raken en dat een tissue-doos nooit ver weg is, (bijvoorbeeld bij The Voice), de natuur mij boeit, mij tot rust brengt, mij inspireert, mij ideeën geeft. Dat anderen over mij zeggen, dat ze juist bij mij tot rust komen.

“Yes! Dat ik als vakidioot, altijd in persoonlijke ontwikkeling wil blijven en wil blijven leren. Dus ik hou mijn vakkennis bij en inherent betekent dit dat ik dus ook mijn éigen bemerkte triggers en valkuilen aanpak.”

Ook passend is: “What you see is what you get.” Dat ik mijn afspraken nakom. Dat mijn glas altijd half vol is, er is altijd een andere manier. Dus er bestaat minstens meer dan 1 manier om een probleem op te lossen. Mocht ik het niet weten dan is er altijd iemand die het wel weet op deze aardbol en dat zoek ik dan uit.

Dat ik wil open blijven staan, mijn wereldbeeld steeds flexibel blijven aanpassen, omdat ik steeds weer een wijzer mens mag worden door de ontmoetingen die ik in mijn leven ervaar. Ik ben een blij en dankbaar mens en ik hoop jou te kunnen inspireren om je leven te gaan leiden waar je intens gelukkig van wordt.

Dus als je eens wilt sparren? Neem even contact met me op!

Ik zie je!!

Esther

Scroll naar top
gratis ebook grenzen stellen

Mindflow inspiratie ontvangen in je mailbox?! Ontvang het gratis e-book!